מאז 2013 לא היתה פגישה רשמית בין בכירים ישראלים לבין יו"ר הרשות הפלסטינית – אמש בשעות הלילה התקיימה פגישה בין בני גנץ לאבו מאזן ברמאללה. בפגישה בני גנץ ואבו מאזן דנו בנושאים אזרחיים,כלכליים ומדיניים בטחוניים גנץ הבטיח לאבו שישראל תקדם צעדים שיחזקו את הרשות כלכלית.
גורם מלשכתו של ראש השממשלה נפתלי בנט אמר: פגישת גנץ-אבו מאזן אושרה מראש על ידי ראש הממשלה. מדובר בפגישה שעניינה סוגיות שוטפות של מערכת הבטון מול הרשות הפלסטינית. אין תהליך מדיני מול הפלסטינים וגם לא יהיה".
הפגישה של גנץ ויו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ארכה כ-50 דקות בהם שר הבטחון בני גנץ הבטיח לתושבי יהודה ושומרון הפלסטיניים הקלות, שיסייעו לייצב את מצב הכלכלי והאזרחי שלהם ובכך לעגן את היציבות הביטחונית אל מול הרשות. בנוסף בני גנץ ואבו מאזן סיכמו לשמר את התיאום הבטחוני בין כוחות צה"ל והשב"כ למנגנוני הבטחון הפלסטיניים.
בני גנץ מקדם אינטרס משותף
בישראל רוצים לעצב את המדיניות הכלכלית באיו"ש ועזה מכמה סיבות –
אחרי שכסף הקטארי יעבור לרצועה, הוא יגיע קודם כל לעניים אבל בהמשך לפקידי חמאס. בישראל השאיפה שהכסף יעבור דרך הרשות הפלסטינית ל-70 אלף הפקידים על מנת להקטין את שלטונו של חמאס על הרצועה.
לרשות הפלסטינית ולישראל יש מטרה משותפת לגבי האיוש, והיא לא לתת לחמאס לדרוס את רגליו באזור. כך שפרוייקטים משותפים בין ישראל לרשות לחיזוק מנגנוני ביטחון הפלסטינים תעזור לשני הצדדים. התשתית הזאת תביאה התקדמות רבה בין הצדדים ותקדם גם את השלום באזור וגם את היציבות באזור.
מאז 2013 בכיר ישראלי מהדרג הממשלתי לא נפגש עם יו"ר הרשות הפלסטיני
פגישה האחרונה הייתה בשנת 2013 , 5 שנים לאחר שאבו מאזן הפך ליו"ר רשות הפלסטינית. הפגישה האחרונה של בכיר ישראלי מהדרג המדיני היתה בין יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן והנשיא לשעבר שמעון פרס במסגרת אחד מ "מפגש צד" ולא נחשב כמפגש רשמי. מפגש רשמי אחרון היה בין ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ויו"ר הרשות הפלסטינית ב2010.